Täienduskoolitus kokkadele - kala eeltöötlemine ja kalatoitude valmistamine
Koolituse aeg: 14.11.- 19.12.2022 kell 16.00-20.30
November: 14., 21., 25., 28.;
Detsember: 5., 12., 19.
Maht: 39 tundi
Sihtrühm: Abikokad, kokad ja teised erialase tasemehariduseta toitlustusteeninduses töötavad täiskasvanud, kes soovivad toiduvalmistamise valdkonnas oma teadmisi ning oskusi täiendada ja parandada. Aga ka erialaste oskusteta inimesed, kes soovivad töötada toitlustuses (sh nt hooajaliselt või ka osalise koormusega) et saada täiendavaid tööalaseid teadmisi
Grupi suurus: 12 inimest
Koolituse lõpuks õppija:
- -oskab valida erinevate kalaliikide vahel ja kasutada neid menüü koostamisel ja toidukordade planeerimisel;
- -roogib erinevaid Eesti vetest püütud kalu arvestades tööohutuse- ja toiduhügieeni nõuded;
- -valmistab toiduvalmistamise põhitehnoloogiaid kasutades, kvaliteedi ja toiduhügieeni nõuetele vastavaid roogasid kalast;
- - serveerib kalatoidud, lähtudes toitude serveerimise põhialustest ja kasutades loovust ning analüüsib erinevate toodete kvaliteeti leides vead ja nende tekkimise põhjused.
Õppe sisu:
· Tooraine tundmine (erinevad kalaliigid) ja selle kasutamise võimalused roogade valmistamisel lähtudes tervisliku toitumise põhimõtetest. · Kalade eeltöötlemine ja töötlemine. Rookimine.
· Seadmed ja töövahendid kalaroogade valmistamisel. Kuumtöötlus
· Hügieeninõuded. Tehnoloogilise kaardi koostamine.
· Kalaroogade valmistamine ning serveerimine: eelroogade ja pearoogade valmistamine ja sobivate lisandite valmistamine ja serveerimine. Kvaliteet.
Koolitaja: Renate Hirschon – Võrumaa Kutsehariduskeskuse toitlustuse valdkonna kutseõpetaja, kokk tase 5, täiskasvanute koolitaja kogemus üle 15 aasta.
Täpsem info ja koolitusele registreerumine:
tel.: 7850818, 56670850;
e- post: merle.vilson@vkhk.ee