Arvutipõhine menüüde ja kalkulatsioonide koostamine ning kaloraaži arvutamine
Koolitus toimub Väimelas, Võrumaa Kutsehariduskeskuse arvutiklassis
30.09.-31.10.2024
30.09.- esmaspäev
3.10 - neljapäev
7.10- esmaspäev
14.10- esmaspäev
17.10-neljapäev
21.10.-esmaspäev
28.10- esmaspäev
31.10-neljapäev
Sihtrühm:
Koolitus on mõeldud abikokkadele, kokkadele, turismiettevõtjatele, majandusalajuhatajatele või toitlustusjuhtidele, kes puutuvad oma igapäevatöös kokku menüüde koostamise, toodete omahindade ja müügihindade kujundamisega.
Grupi suurus:12 inimest
Õppe alustamise nõuded: Töökogemus toitlustusvaldkonnas.
Koolituse lõpuks õppija:
• Oskab kasutada tabelarvutusprogrammi;
• Oskab koostada menüüd lähtuvalt kliendirühmast ja ettevõtte äriideest;
• Oskab kujundada oma- ja müügihinda, arvestades kaonormide ja kuludega töötlemisel;
• Oskab koostada tehnoloogilisi kaarte ning arvutab kaloraaži arvutis
Õppe sisu:
• Menüü olemus, tähtsus ja koostamise põhimõtted, põhitoidukordade menüüd.
• Menüü lähtuvalt kliendi soovidest ja sündmusest, teenuse pakkumise ajast ning kohast.
• Tervisliku toitumise põhimõtted, söögikorrad, eritoitumine – laktoosi- ja gluteenitalumatus, taimetoitlus.
• Tabelarvutusprogrammi kasutamine.
• Arvutiga toitudele ja jookidele nõuetekohased tehnoloogia- ja kalkulatsioonikaartide koostamine.
• Arvutis kalkuleerimisel toiduainete asendamine, nt eritoitumisega klientidele.
Liilia Raik- Võrumaa Haridus- ja Tehnoloogiakeskuse kutseõpetaja, kutsega pagar, kutsega kondiiter ja kutsega kokk
e- post: merle.vilson@ewers.ee
tel.: 785 0818, 5667 0850
VÕTI RKT koolitus viiakse läbi ESF programmist "Täiskasvanuhariduse arendamine ja mitteformaalsete õppimisvõimaluste pakkumine".