Koolituse aeg: 16.10-13.11, teisipäeviti ja neljapäeviti kell 16-20.05
Oktoober: 16, 21, 23, 28, 30
November: 11. 13
Maht: 39h
Sihtrühm: Koolitus on mõeldud abikokkadele, kokkadele, majandusalajuhatajatele või
toitlustusjuhtidele, kes puutuvad oma igapäevatöös kokku menüüde koostamise, toodete
omahindade ja müügihindade kujundamisega.
Grupi suurus: 12 inimest
Õppe alustamise nõuded: Töökogemus toitlustusvaldkonnas
Õpiväljundid.
Koolituse lõpuks õppija:
- Oskab kasutada tabelarvutusprogrammi;
- Oskab koostada menüüd lähtuvalt kliendirühmast ja ettevõtte äriideest;
- Oskab kujundada oma- ja müügihinda, arvestades kaonormide ja kuludega töötlemisel;
- Oskab koostada tehnoloogilisi kaarte ning arvutada kaloraaži arvutis.
Õppe sisu:
Teooria: 9 tundi
- Menüü olemus, tähtsus ja koostamise põhimõtted, põhitoidukordade menüüd.
- Menüü lähtuvalt kliendi soovidest ja sündmusest, teenuse pakkumise ajast ning kohast.
- Tervisliku toitumise põhimõtted, söögikorrad, eritoitumine – laktoosi- ja gluteenitalumatus, taimetoitlus.
Praktiline töö: 30 tundi
- Tabelarvutusprogrammi kasutamine.
- Arvutiga toitudele ja jookidele nõuetekohased tehnoloogia- ja kalkulatsioonikaartide koostamine.
- Arvutis kalkuleerimisel toiduainete asendamine, nt eritoitumisega klientidele.
Koolitaja: Eve Veski - kõrgharidus kodumajanduse erialal (EPÜ), pikaajaline töökogemus (26-aastat) toitlustuses, sh 9 aastat toitlustuskompleksi juht, ettevõtja Talutoit OÜ, kohvik "Tillu" (15 aastat).
Täpsem info ja koolitusele registreerimine:
tel 785 0818, 510 3254
e-post: ulle.vilo@ewers.ee
VÕTI RKT koolitus viiakse läbi ESF programmist "Täiskasvanuhariduse arendamine ja mitteformaalsete õppimisvõimaluste pakkumine".