Arvutipõhine menüüde ja kalkulatsioonide koostamine ning kaloraaži arvutamine

16. oktoober 2025 - 13. november 2025

Aeg 00:00 - 00:00 Hind0
Asukoht Peahoone

Õppekava

Koolituse aeg: 16.10-13.11, teisipäeviti ja neljapäeviti kell 16-20.05
Oktoober:  16, 21, 23, 28, 30
November: 11. 13

Maht: 39h

Sihtrühm: Koolitus on mõeldud abikokkadele, kokkadele, majandusalajuhatajatele või
toitlustusjuhtidele, kes puutuvad oma igapäevatöös kokku menüüde koostamise, toodete
omahindade ja müügihindade kujundamisega.

Grupi suurus: 12 inimest

Õppe alustamise nõuded: Töökogemus toitlustusvaldkonnas

Õpiväljundid.
Koolituse lõpuks õppija:
- Oskab kasutada tabelarvutusprogrammi;
- Oskab koostada menüüd lähtuvalt kliendirühmast ja ettevõtte äriideest;
- Oskab kujundada oma- ja müügihinda, arvestades kaonormide ja kuludega töötlemisel;
- Oskab koostada tehnoloogilisi kaarte ning arvutada kaloraaži arvutis.

Õppe sisu:
Teooria: 9 tundi
- Menüü olemus, tähtsus ja koostamise põhimõtted, põhitoidukordade menüüd.
- Menüü lähtuvalt kliendi soovidest ja sündmusest, teenuse pakkumise ajast ning kohast.
- Tervisliku toitumise põhimõtted, söögikorrad, eritoitumine – laktoosi- ja gluteenitalumatus, taimetoitlus.
Praktiline töö: 30 tundi
- Tabelarvutusprogrammi kasutamine.
- Arvutiga toitudele ja jookidele nõuetekohased tehnoloogia- ja kalkulatsioonikaartide koostamine.
- Arvutis kalkuleerimisel toiduainete asendamine, nt eritoitumisega klientidele.

Koolitaja: Eve Veski - kõrgharidus kodumajanduse erialal (EPÜ), pikaajaline töökogemus (26-aastat) toitlustuses, sh 9 aastat toitlustuskompleksi juht, ettevõtja Talutoit OÜ, kohvik "Tillu" (15 aastat). 

Täpsem info ja koolitusele registreerimine:
tel 785 0818, 510 3254
e-post: ulle.vilo@ewers.ee

Registreerimine

VÕTI RKT koolitus viiakse läbi ESF programmist "Täiskasvanuhariduse arendamine ja mitteformaalsete õppimisvõimaluste pakkumine". 

 

 

Vaata rohkem koolitusi
Avaldatud 11.09.2025. Viimati muudetud 12.09.2025.